Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel yatırımcılar, son yirmi yılın 'en rahat' döneminden geçiyor.

JPMorgan Chase'in değerlemeler, pozisyonlanmalar ve fiyat ivmelerini baz alarak oluşturduğu yatırımcıların memnuniyetini ölçen gösterge, dot-com balonundan beri en yüksek seviyeye yaklaştı.

2021'de Bitcoin'in 50 bin dolara yaklaşması 'çabuk zengin olma' planlarını göz önüne serdi. Küresel Borsaların değeri yıl başından bu yana 7 trilyon dolar artarken dijital para birimlerinin piyasa değeri de 1.4 trilyon dolara ulaştı. Tüm varlık sınıflarında yaşanan bu değerlemeler endişeleri artırsa da yatırımcılar eşi benzeri görülmemiş parasal ve mali teşviklerin desteğiyle piyasalardaki 'coşku'nun devam edeceğine güvenerek buralara para akıtmaya devam etti.

JPMorgan stratejistleri de bu konuda hemfikir. Stratejistler bir duraksama olsa dahi önemli bir geri çekilme beklemek için neden olmadığını belirtiyor.

Ufukta görünen en büyük riskin istihdam ve enflasyonun hedeflere dönmesiyle Fed'in varlık alımını azaltması olacağı, ancak bunun da yıl içinde gerçekleşmesinin mümkün olmadığı ifade ediliyor.

John Normand öncülüğündeki stratejistler 12 Şubattaki bir notlarında "Yatırımcılara çoğu piyasada uzun pozisyonda kalma önerisinde bulunuyoruz. Büyüme trendin üstündeyken ve ultra gevşek para politikaları söz konusuyken piyasalar başka güçlü bir etki olmadıkça bu hareket devam edecektir" ifadelerini kullandı.