Yatırımcıya % 90'a varan vergi indirimi geliyor
-
Yıl sonuna kadar yatırım yapanlar, %50 - 90 oranlarında vergi indiriminden yararlanacak
Türkiye'de, yıl sonuna kadar yatırım yapanlar, yüzde 50 ile 90 orasında değişen oranlarda vergi indiriminden yararlanacak.
Hazine Müsteşarlığının, ''Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulamasına İlişkin 2009/1 Sayılı Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği'nde değişiklik yapıldı. Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yer alan tebliğin sigorta primi işveren desteğine ilişkin 9. ve vergi indirimlerini düzenleyen 10. maddeleri 1 Ocak 2011, diğer maddeler ise 14 Nisan 2011 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
Yapılan değişiklikle, büyük ölçekli yatırımlarla bölgesel uygulama kapsamında gerçekleştirilen yatırımlarda, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun ilgili maddesi çerçevesinde kurumlar vergisi veya gelir vergisine uygulanacak indirim oranları ile yatırıma katkı oranları belirlendi.
Buna göre, teşvik belgesi kapsamında 31 Aralık 2011 tarihine kadar 1. bölgede yatırım yapanlara uygulanacak yatırım katkı oranı yüzde 15 olacak, kurumlar ve gelir vergisinde ise yüzde 50 indirim sağlanacak. 2. bölgede yatırım yapanlara uygulanacak yatırım katkı oranı yüzde 25 olacak, kurumlar ve gelir vergisinden yüzde 60 indirim yapılacak. 3. bölgede yatırım yapanlara uygulanacak yatırım katkı oranı yüzde 35 olacak, kurumlar ve gelir vergisinden yüzde 80 indirim yapılacak. 4. bölgede yatırım yapanlara uygulanacak yatırım katkı oranı yüzde 55 olacak, kurumlar ve gelir vergisinden yapılacak indirim ise yüzde 90 olacak.