Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, Fed'in Çarşamba günkü faiz indirimi sonrasında Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) daha fazla politika genişlemesine gitmekten geri durmasıyla önemli piyasa paraları karşısında yükseldi.

Japon Yeni, BoJ'un sabırlı duruşunu sürdürerek fiyatları ve ekonomiyi Ekim'de yeniden değerlendireceğini söylemesiyle üç haftanın en güçlü kazancına yöneldi.

Hong Kong'da NBC Financial Markets Asia'nın direktörü David Lu, “BoJ'un para politikasında değişikliğe gitmemesinin ardından yene alım geldi, ek genişleme umutları da hala duruyor. Ek genişlemeye dair daha fazla ipucu için Başkan Kuroda'nın basın toplantısı dikkatlerin odağında olacak.” dedi.

Dolar/yen paritesi Çarşamba günü 108.48 ile 1 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.6 düşüşle 107.85'ten işlem gördü. Japonya 10 yıllıklarının faizi 3 baz puan azalarak eksi yüzde 0.22 oldu.

BoJ aynı zamanda yüzde 2 enflasyon hedefi yolunda hız kaybetme riskine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Tokyo'da BNP Paribas Securities (Japonya) baş ekonomisti Ryutaro Kono, “Merkez bankası gelecek toplantısına kadar temel göstergelerin değişmemesi durumunda Ekim'de bir şey yapmama seçeneğini saklı tutuyor.” dedi.