Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen yüksek petrol fiyatlarının küresel büyümeyi yavaşlatacağı yönündeki endişelerin azalmasıyla birlikte dolar karşısında altı haftanın en düşük seviyesini gördü.

Dolar/yen paritesi gün içi işlemlerde 108.37 ile 1 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından TSİ 11:50'de 108.18 ile önceki kapanışa yatay seyretti.

Parite, Suudi Arabistan petrol sahalarına gerçekleştirilen SİHA saldırılarının ardından Pazartesi günkü işlemlerde yüzde 0.4 yükselişle kapandı.

Tokyo'da Shinkin Asset Management baş piyasa analisti Jun Kato, ABD tahvil faizlerinin daha fazla yükselmesi durumunda paritede hala yukarı yönlü alan bulunabileceğini belirtti. Kato, ABD – Çin ticaret anlaşmazlığı ve Fed'in genişlemeci görünümünün piyasaların öncelikli odağı olduğunu ve Suudi petrol arzının kesintiye uğramasının ikincil bir mesele olduğunu dile getirdi.

Doların önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçüden Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.3 tırmanmasının ardından yüzde 0.12 artıda 1,211.44 puan oldu. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi 2 bp düşüşle yüzde 1.83'e geriledi.