Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen dolar karşısında, önümüzdeki haftalarda tekrar başlayacak ticaret görüşmeleri öncesi ABD ve Çin'in karşılıklı iyii niyet jestleri ile birlikte altı haftanın en düşük seviyesine indi.

Japon para birimi, ABD BaşkanıDonald Trump'ın Çin mallarına ekstra tarife uygulamasını 2 hafta ertelediğini duyurmasının ve konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre Çin'in tekrar ABD tarım ürünleri satın almaya başlamayı düşünmesinin ardından 1 Ağustos'tan bu yana ilk kez dolar başına 108 seviyesinin üzerine gevşedi. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları ralli yaptı.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. kıdemli Döviz stratejisti Rodrigo Catril, "ABD ve Çin'den ticaret görüşmeleri öncesi gelen iyi niyet jestleri risk algısını güçlendiriyor ve bu da Avustralya dolarını ve dolar/yen paritesini destekliyor," dedi ve "Bu dostluğun ne kadar süreceğini söylemek halen zor" değerlensirmesinde bulundu.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.3 yükselerek 108.17 seviyesine çıktı ve yükselişini dördüncü güne çıkardı.

Tokai Tokyo Research Institute kıdemli faiz ve döviz stratejisti Hideki Shibata, "Dolar/yen paritesi kısa vadede 108.40 seviyesine çıkabilir, ancak kazançların dolar yükseldiğinde artan satış ilgisinden dolayı yavaşlaması bekleniyor" dedi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan yükselerek yüzde 1.77 ile 8 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmesi.

Euro/Dolar paritesi, piyasanın Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısını beklemeleri ile birlikte 1.1012 seviyelerinde yatay seyretti.

Avustralya dolar/ABD doları yüzde 0.4 yükselerek 0.6887 ile Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Yeni Zelanda dolrı/ABD doları ise yüzde 0.4 ralli yaparak 0.6439 seviyesine ulaştı.