Bloomberg HT Tarım Ziraat Bankası tarıma yönelik yeni kredi paketleri açıkladı
TARİM

Tarım sektörünün kalbi "Ekosistem Buluşması"nda attı

  • Ziraat Bankası'nın 4. Tarım Ekosistemi Buluşması Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 2 binin üzerinde çiftçinin katıldığı organizasyonda üreticiden sanayiciye ihracatçıdan akademisyenlere kadar tarım sektörünün tüm paydaşları bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankasının tarım sektörünün ihtiyaçlarına yönelik yeni kredi paketlerini ve revize edilen kredi miktarlarını açıkladı.

Giriş: 28 Haziran 2025, Cumartesi 19:12
Güncelleme: 28 Haziran 2025, Cumartesi 19:12

İRFAN DONAT

Her yıl geleneksel hale gelen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması Haliç Kongre Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen iki binin üzerinde çiftçinin katıldığı organizasyonda üreticiden tedarikçiye, kamu yöneticilerinden özel sektöre, girişimcilerden, akademisyenlere kadar tarım sektörünün tüm paydaşları bir araya geldi.

Gün boyu farklı başlıklarda panellerin düzenlediği buluşmada, "Nesilden Nesile Tarımda Aile", "Tarımda Kooperatifçilik ve Kırsal Kalkınma", "Türkiye'de İklim Değişikliği ve Tarımsal Üretimin Adaptasyonu" başlıkları masaya yatırıldı.

Panellerde üreticilerin, akademisyenlerin ve çiftçi temsilcileriyle birlikte konunun uzmanlarının bilgi ve tecrübeleri paylaşıldı. Sorunların ortaya konduğu panellerde çözüm önerileri de ele alındı.

Tarım Ekosistemi Buluşmasında Türkiye'nin farklı bölgelerinden onlarca üretici coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerini tanıtarak katılımcıların beğenisine sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı buluşmada sektöre ilişkin önemli mesajlar verildi.