Bloomberg HT Haberler 5G ihalesi tamamlandı
HABERLER

5G ihalesi tamamlandı

  • 5G ihalesinde sekiz paket için toplam ihale büyüklüğü yüzde 20 KDV hariç 2 milyar 945 milyon doları olarak gerçekleşti. 5G ihalesinde 2 frekans bandında 11 paket için verilen en yüksek tekliflerin toplam tutarı, KDV dahil 3 milyar 534 milyon dolar oldu.

  • 5G ihalesinde Turkcell 5, Türk Telekom 4, Vodafone 2 paket satın aldı.

  • Türk Telekom 1 milyar 94 milyon dolar verirken, Vodafone 627 milyon dolar ödedi. Turkcell A1 ve B1, B4, B5 ve B6 paketlerini alırken, Türk Telekom A3 ve B2, B7, B8 paketlerini, Vodafone ise A2 ve B3 paketini aldı. İhalede 3 operatör KDV hariç toplam 2 milyar 945 milyon dolar ödemiş oldu. Tahmin edilen ihale bedeli 2,1 milyar dolardı.

Giriş: 16 Ekim 2025, Perşembe 11:07
Güncelleme: 17 Ekim 2025, Cuma 11:38

5G mobil elektronik haberleşme altyapılarının kurulması, işletilmesi ve hizmetlerin sunulmasına ilişkin yetkilendirme ihalesi tamamlandı.

İhalede 3 operatör KDV hariç toplam 2 milyar 945 milyon dolar ödemiş oldu. Tahmin edilen ihale bedeli 2,1 milyar dolardı.

5G ihalesinde 2 frekans bandında 11 paket için verilen en yüksek tekliflerin toplam tutarı, KDV dahil 3 milyar 534 milyon dolar oldu.

5G ihalesinde Turkcell 5, Türk Telekom 4, Vodafone 2 paket satın aldı.

BTK ve İhale Komisyonu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, tarihi bir ana tanıklık edildiğini söyledi. Türkiye'nin bu ihaleyle 5G çağına adım attığını bildiren Karagözoğlu, bunun sadece teknolojik bir geçiş değil, ülke için stratejik bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

A1 paketine en yüksek teklifi 429 milyon dolarla Turkcell'den geldi

A1, A2 ve A3 paketleri için Turkcell 429 milyon dolar, Vodafone 426 milyon dolar, Türk Telekom 425 milyon dolar kapalı teklif verdi. Sözlü teklif kısmına Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom katıldı. Ancak üç operatör de kapalı zarfta verdiği tekliflerini yükseltmedi. Böylece 5G ihalesinde 700 MHz frekansında A1 paketine en yüksek teklifi 429 milyon dolarla Turkcell, A2 paketine 426 milyon dolarla Vodafone ve A3 paketine 425 milyon dolarla Türk Telekom vermiş oldu.