Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD’de hisse senetleri, ABD ve Çin arasında yıllardır süren ticaret geriliminde uzlaşmaya varılarak ticaret anlaşmasının birinci fazının imzalanması ve bankaların dördüncü çeyrek karlılıklarını analist tahminlerinin üzerinde açıklamasıyla tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

ABD’de artan risk iştahıyla yükselen Borsaya teknoloji ve bankacılık sektörleri öncülük etti.  Alphabet Inc.’in piyasa değeri ilk kez 1 trilyon dolara ulaştı.

Güçlü tüketici talebi

ABD'de perakende satışlar 3. ayda da yükseldi. Ticaret Bakanlığı verilerine göre perakende satışlar Aralık'ta % 0.3 arttı. Otomobil hariç satışlar % 0.7 arttı, bu Temmuz'dan beri en büyük artış olarak kayda geçti. Beklenti % 0.5'ti. 

Bir diğer bir veriye göre Philadelphia Fed imalat endeksi Ocak ayında 2.4'ten 17'ye çıkarak Mayıs'tan beri en yüksek seviyede gerçekleşti. Endeksin sıfırın üzerinde değer alması sektörde iyileşmeye işaret ediyor.

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 2020 yılının başında 50 yılın en düşük seviyelerine yakın seyrini sürdürdü. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre işsizlik maaşı başvuruları 11 Ocak'ta sona eren haftada 10 bin düşerek 204 bin oldu.

ABD Senatosu, ABD, Meksika ve Kanada arasındaki ticari ilişkileri yeniden düzenleyen ABD-Meksika-Kanada Anlaşması'nı onaylayarak Başkan Donald Trump'ın masasına gönderdi. Senato Genel Kurulunda yapılan oylamada 10 hayır oyuna karşı 89 senatör anlaşmaya evet oyu verdi