İran: Petrolün 200 dolara çıkmasına hazır olun
-
İran'ın askeri sözcüsü, İran'ın düşmanları ile "karşılıklı saldırılardan" sürekli saldırılara geçeceğini ve ABD'nin petrol fiyatlarını kontrol edemeyeceğini söyledi.
11 Mart 2026, 15:34 Güncelleme :
İran'ın yarı resmi Fars haber ajansı, bir askeri sözcünün açıklamasını aktardı. İranlı yetkili "ABD'nin, Siyonist rejimin veya ortaklarının çıkarına olacak şekilde, Hürmüz Boğazı'ndan tek bir litre petrolün bile geçmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Sözcü "Petrolün varilinin 200 dolara çıkmasına hazır olun, çünkü petrol fiyatı sizin istikrarsızlaştırdığınız bölgesel güvenliğe bağlı" dedi.
En az 839 saldırı
İran’ın ABD ve İsrail saldırılarına misilleme kapsamında 28 Şubat’tan bu yana 7 Arap ülkesindeki ABD üsleri ile kritik noktalara en az 839 füze saldırısı düzenlediği bildirildi.
ABD ile İsrail'in İran'a saldırıları ve İran'ın misillemeleri devam ederken Körfez ülkelerinde birçok kritik nokta hedef alındı.