Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hintli milyarder Gautam Adani’nin ‘amiral gemisi’ şirketinde yolsuzluk iddiaları ve büyük kredi derecelendirme kuruluşlarının 2 şirketin kredi notunu indirmesiyle gruba ait hisselerde düşüş 3. haftaya girdi.

Grubun 10 şirketinin hissesi Mumbai’de erken saatlerdeki işlemlerde geriledi. Adani Enterprises yüzde 9,7 oranında düştü.

Liman, kömür madenciliği, havacılık, gıda gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Adani geçen sene Jeff Bezos’u geçerek dünyanın en zengin ikinci insanı olmuştu. Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli yatırım şirketi olan Hindenburg, Adani Group’u hesaplarda sahtecilik, hisse senedi manipülasyonu ve kara para aklamakla suçlamış, bu gelişmeyle Holding’in piyasa değeri 118 milyar dolar gerilemiş, Adani bu iddiaları yalanlamıştı.

Sert satışların diğer finansal kurumları da etkileyeceğine dair endişeler artarken gelişmeler Hindistan’da siyasete de konu oldu. Muhalefet partisi Başbakan Narendra Modi’nin yaşananlar karşısında sessiz kalmasını eleştirirken küçük yatırımcıların karşı karşıya olduğu riskleri vurgulamak için bugün ülke çapında protesto çağrısında bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Adani Ports&Special Economic Zone ve Adani Electricity Mumbai’nin not görünümünü Cuma günü negatife düşürdü.

Adani Group’un CFO’su Jugeshinder Singh CNBC’ye yaptığı açıklamada grubun borcunun toplam 30 milyar doların altında olduğunu söyledi.