Bloomberg HT Haberler Alman Ewe, Byrsa ve Kayseri gaz şirketlerini SOCAR'a sattı
HABERLER

Alman Ewe, Byrsa ve Kayseri gaz şirketlerini SOCAR'a sattı

  • Azerbaycan'ın milli petrol şirketi SOCAR, Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. SOCAR; rafineri, petrokimya, petrol ve boru hattının ardından şehiriçi gaz dağıtım işine de giriyor. Şirket, Alman EWE'den Bursa ve Kayseri doğalgaz dağıtım şirketlerini satın alıyor. 140 milyon dolara imza atılacağı belirtiliyor

Giriş: 28 Kasım 2018, Çarşamba 11:48
Güncelleme: 28 Kasım 2018, Çarşamba 13:51

Azerbaycan’ın milli petrol şirketi SOCAR, Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. SOCAR; rafineri, petrokimya, petrol ve boru hattının ardından şehiriçi gaz dağıtım işine de giriyor. Şirket, Alman EWE’den Bursa ve Kayseri doğalgaz dağıtım şirketlerini satın alıyor. 140 milyon dolara imza atılacağı belirtiliyor.

Türkiye, yılda 50 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz kullanıyor. Doğalgazın tüm il ve ilçelere yaygınlaştırılması için yatırımlar devam ediyor. Sektör, hareketli bir dönemden geçiyor.

Alman devi EWE AG çatısı altında bulunan EWE Turkey Holding, 2007 yılında girdiği Türkiye doğalgaz piyasasından çıkıyor.

Grup; Bursagaz, Kayserigaz, EWE Enerji, Enervis olmak üzere 4 iştirakini SOCAR’a satıyor. Tarafların, 140 milyon dolara imza atacağı belirtiyor. Satışın, birkaç gün içinde resmi olarak duyurulması bekleniyor.

EWE, Bursagaz ve Kayserigaz'da yüzde 80 oranında hisseye sahipti. Çalık Enerji’nin, Bursagaz ve Kayserigaz'da yüzde 10 payı bulunuyor. Kalan yüzde 10 hisseler de ilgili belediyelere ait.