Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, devam eden Brexit kargaşası sonrası azalan risk iştahı ve ABD Hazine tahvil faizlerindeki düşüş ile birlikte kazancını korudu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Parlamento'nun Brexit anlaşmasını yasalaştırmaya yönelik çabasını dramatik bir şekilde bloke etmesinin ardından İngiltere'yi Avrupa Birliği'nden (AB) çıkarmaya yönelik misyonunun yolundan çıkması sonrası seçim arayışına girdi. Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB'ye İngiltere'nin Breixt'i erteleme teklifini kabul etmesini tavsiye edeceğini söyledi.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra yüzde 0.1 değer kazanaak Singapur saati ile 12:06'da ons başına 1,489.61 dolara tırmandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazin tahvillerinin faizi, Salı günü 4 baz puan geriledikten sonra bir baz puan düşerek yüzde 1.75'e indi.

Australia & New Zealand Banking Group analistleri, Salı günü hazırladıkları notta, "Brexit kargaşası sonrası güvenli liman alımları yeniden gelmeye başladı," dedi ve "Ancak bu hava, şirket karlarının olumlu görünümü ortaya çıkarması ile birlikte güçlü seyreden hisse senetlerimden olumsuz etkilendi" değerlendirmesinde bulundu

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başıan 17.5379 dolara çıkarken, platin fazla değişmeyerek ons başına 891.92 dolarda kaldı ve palladyum yüzde 0.1 düşüşle ons başına 1,754.67 dolarda kaldı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü itibariyle 5.2 ton gerileyerek 13 Eylül'den bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

*Financial Times'ın konu hakkında bilgiye sahip kaynakara dayandırdığı haberine göre, Çin hükümeti Hong Kong lideri Carrie Lam'i görevden almaya yönelik bir taslak plan hazırlıyor.