Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Avrupa hisseleri dalgalı seyir izliyor

Avrupa hisseleri dalgalı seyir izliyor

  • Bernanke'nin açıklamalarının ardından Avrupa hisseleri dalgalandı, Amerikan endeks vadelileri ise düştü

Giriş: 06 Aralık 2010, Pazartesi 13:35
Güncelleme: 06 Aralık 2010, Pazartesi 13:35

FED Başkanı Bernanke'nin, dünyanın en büyük ekonomisinin daha fazla teşviğe ihtiyaç duyabileceğini açıklaması nedeniyle Avrupa hisseleri dalgalandı ve Amerikan endeks vadelileri düştü. Asya hisseleri pek değişiklik göstermedi.

Hochtief AG; Qatar Holding LLC'nin Alman şirketinde büyük hissedar olmayı hedeflediğini duyurmasının ardından şirketin hisseleri yüzde 2.6 kazandı. Vodafone Group Plc'nin; SFR'deki payını satmak için anlaşmayı sonlandırmaya yakın olduğunu açıklamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 1.2 tırmandı. Hermes International SCA'nin aile hissedarları; LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA. tarafından muhtemel bir satınalma karşısında savunmalarını artırınca, şirketin hisseleri yüzde 4.2 düştü.

The Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.1 düşerek 270.72 seviyesine geriledi. Avrupa Merkez Bankası'nın acil likidite tedbirlerini bırakmayı ertelemesi ve Portekiz ile İrlanda devlet tahvillerini satınalması nedeniye gösterge endeksi geçtiğimiz hafta yüzde 1.6 arttı. Endeks; şimdi 9 Kasım'daki bu yılın en yükseği seviyesinin yüzde 1 yakınında işlem görüyor.

Bernanke'nin açıklamaları için, Bloomberg Televizyonuna "Şaşırmamız gerektiğini düşünmüyorum." diyen Londra merkezli Monecor London Ltd.'in uzman traderı Manoj Ladwa " Cephanede başka birşey yok. Bernanke cidden daha fazla faiz oranlarını indiremez, bu yüzden rotayı daha fazla borç satın almaya kırmak zorunda" açıklamasında bulundu.

FED Başkanı Bernanke, Amerikan ekonomisinin sürdürülebilir hıza yakın seyrettiğini ve politika yapıcıların, ekonomiyi desteklemek için, 600 milyar dolar olan tahvil alım programını arırabileceğini söyledi.