Advertisement
HABERLER ABONE OL

UniCredit’in Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısı ile ilgili yayınladığı raporda, kurum tarafından herhangi bir para politikası değişikliği beklenmediği belirtildi. Raporda, AMB’nin fiyat istikrarı için euro’nun değer kazanmasını yakından takip ettiği ve gerektiği takdirde tüm enstrümanların enflasyon hedefini tutturmak için düzeltilebileceği belirtiliyor.

“Christine Lagarde’ın konuşması euro trendini tersine çevirmek için yeteri kadar etkili olmayabilir” diyen UniCredit Baş Avrupa Ekonomisti Marco Valli, euro’nun daha fazla değer kazanması durumunda AMB’nin Pandemi Varlık Alım Programını (PEPP) genişletmesi gerekeceğini ve 2021’in sonlarına doğru 500 milyar euro değerinde başka bir program beklediklerini söyledi.

Bank of Mitsubishi Tokyo kur analisti Lee Hardman, yayınladığı bir raporda, AMB başkanı Lagarde’dan gelecek sözlü bir müdahalenin en azından kısa vadede güçlü euro’yu bir miktar zayıflatacağını vurguluyor.

“Fakat bunun ileride AMB’den gelecek bir para politikası gevşemesiyle desteklenmesi gerek” diyen Hardman, bunun bile euro’nun değer kazanmasını engellemekte başarılı olamama ihtimali olduğunu belirtti.

Canadian Imperial Bank of Commerce G10 FX strateji müdürü Jeremy Stretch, yaptığı değerlendirmede, Fed’in politika güncellemesinin AMB üzerinde fazladan bir baskı yarattığına dikkat çekti.

“AMB’nin, ek bir PEPP paketi gibi bir hamle yapmadan önce daha fazla bilgi edinmek için Aralık'a kadar bekleyeceğini düşünüyoruz” diyen Stretch, AMB’den daha fazla politika faizi indirimi beklemediklerini söyledi.