Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın faaliyetlerini askıya aldığı Bagfaş'ın payların Yıldız Pazar'dan yakın izleme pazarına alındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada payları Yıldız Pazar'da işlem gören Bagfaş Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.'nin 14 Haziran'da KAP'ta duyurduğu özel durum açıklaması dikkate alınarak paylarının Yakın İzleme Pazarı'na alınmasına, şirket paylarının işlem sırasının 15 Haziran günü sonuna kadar kapalı kalmaya devam etmesine ve 16 Haziran tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı'nda tekrar açılmasına karar verildi.

Bagfaş'tan sabah saatlerinde gelen açıklamada yönetim kurulunun 14 Haziran 2021 tarihli toplantısında fabrikalarda gerekli lojistik ve teknik tedbirlerin alınmasına ve hukuka aykırı olduğu kanaatinde oldukları kapatma işlemine karşı yasal hakların süresi içinde kullanılmasına oy birliği ile karar verildiği ifade edildi.

Bloomberg HT yayınına katılan Bagfaş Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gençer "Atmosfere ve suya verdiğimiz bir zarar yok. Bagfaş tesisleri dünyada en yeni tesislerden biridir. Bu konuda ek bir planlamamız yok." ifadelerini kullandı.