Bloomberg HT Haberler Borsada gong "Echo Pos" için çaldı
HABERLER

Borsada gong "Echo Pos" için çaldı

  • Aktif Bank ve Robotpos'un ortak girişimi "Echo Pos" için Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi

Giriş: 17 Ağustos 2016, Çarşamba 11:32
Güncelleme: 17 Ağustos 2016, Çarşamba 11:40

Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik, "Bugüne kadar 11 girişim şirketine, Özel Pazar üzerinden sermaye sağlamış durumdayız. Toplamda da 10 milyon dolarlık bir sermaye aktarımı söz konusu oldu.” dedi.

Aktif Bank ile ödeme sistemleri ve otomasyon alanında faaliyet gösteren Robotpos firmasının ortak girişimiyle kurulan Echo Pos adlı yeni şirket, Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden yatırımla devreye alındı. Perakende Sektöründe etkili bir çözüm ortağı olmayı ve firmalara ödeme sistemlerinde hız ve verimlilik kazandırmayı hedefleyen Echo Pos’un hisse senetleri, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Bildik, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreninin ardından yaptığı konuşmada, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı bir dönemde teknoloji alanında yeni bir işlemi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "Teknoloji rekabette belirleyici bir faktör. Rekabet gücünü artırmak isteyen firmalar, inovatif şirketlere yatırım yapmak için arayış içinde. Biz de sanayimizin rekabetçi gücünü artırmak için inovasyonu dışarıdan, bu şirketlerden, almamız gerekiyor. Borsa İstanbul olarak bunun farkındalığını artırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.