Advertisement
HABERLER ABONE OL

Borsa İstanbul küresel piyasalarda risk iştahının düşük olduğu işlem gününde yabancı satışlarının hızlanmasıyla sert düşüş yaşadı.

BIST 100 endeksi seansın öğleden sonraki bölümünde satışların hızlanmasıyla günü yüzde 2,55 düşüşle 1.330 puandan tamamladı.

Satışların daha çok sanayi hisselerinde ağırlık kazandığı görüldü.

Piyasa analistleri satışların daha çok yabancı kurumlar kanalıyla yapıldığına dikkat çekti.

Ünlü&Co analistleri borsanın performansı için dolar bazlı teknik seviyelere vurgu yapmıştı. Raporda, "167 dolar ve 164 dolar, BIST 100 için dikkat edilmesi gereken ana destek seviyeleri. Mart ayında yaşanan büyük düşüş sonrasında 167-178 dolar bandında dengelenme çabası ile geçildi. Bugüne bakıldığında BIST yeniden 167 dolara geri geldi. Bu destekler belirttiğimiz 1.354 ve 1.330 seviyeleridir. Bu destek bölgelerinin kırılması Mart ayında yaşanan düşüş dalgasının devamı şeklinde bir düşüş dalgası başlatabilir” değerlendirmeleri yer aldı.

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı

Salgın önlemleri devam ederken sektör temsilcilerinden gelen çağrıların ardından kısa çalışma ödeneğinin 3 ay daha uygulanmasına karar verildi.

Erdoğan, Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Toplantıda, turizm sektörünün sorunlarını, beklentilerini gözden geçirdiklerini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Toplantımız esnasında sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda tüm sektörler için geçerli olmak üzere Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilme kararı aldık. Ayrıca turizm sektöründe Mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık."