Advertisement
HABERLER ABONE OL

Borusan Holding Grup CEO'su Erkan Kafadar Bloomberg HT’de yayınlanan Üst Düzey programına konuk oldu.

Kafadar, 2021 yılının şirketleri için iyi bir yıl olduğunu belirtti ve “2021 yılında toplamda yüzde 80 civarında bir büyüme yakaladık. Dolar olarak baktığımızda ise büyüme yüzde 40 oldu” diye ekledi.

Şirketin yatırımlarından bahseden Kafadar, “Amerika'da bir boru yatırımımız var, 2021'de petrol fiyatlarının artmasıyla birlikte oradaki işimizden de oldukça memnun olduk, petrol yine yükselişte o yüzden 2022'nin de bu operasyonumuz için başarılı olacağını söyleyebilirim” dedi.

CEO Erkan Kafadar’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Biz otomotiv sektöründe talebi yüksek görüyoruz. Tabii burada bir hammadde krizi gözüküyor, 2022'de üretim tarafında yüzde 10-12 arasında bir büyüme bekliyoruz. Satışlarda ise yüzde 5-6 civarında bir büyüme bekliyorum eğer yeterli derecede otomobil bulunabilirse...

Biz planımızı bu tahminlere göre yaptık.

Ben önümüzdeki dönem her finansmanın yeşil finansman olacağını düşünüyorum, biz 4 firmamız için yaklaşık 150 milyon dolarlık bir finansman sağladık ve bütün finansmanımızı da buna döndürüyoruz.

Biz 2022 yılı içerisinde grup olarak yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz. Biz yatırımlarla büyümeyi seven bir grubuz. Geçtiğimiz 10 senede temiz enerjiye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yaptık. Daha da birçok yatırımımız olacak, güneşte yaklaşık 100 megavatlık, rüzgarda da yaklaşık 120 megavatlık elimizde aldığımız lisanslar var, bunların yatırımlarını planlıyoruz.