Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de sanayi girişimlerinin kârları, ülkede fabrikaların pandemi kapanmasını takiben ivmelerini korumaları ile birlikte dördüncü ayda da arttı.

Sanayi kesimi kârları Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19.1 arttı. Bu veri Temmuz ayında yüzde 19.6 artış göstermişti. Yılın ilk sekiz ayında, sanayi kârları halen geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.4 aşağıda.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, veri ile birlikte yaptığı açıklamada, kârlardaki artışın üretim ve talepteki toparlanmanın yanında firmalar için maliyetler ve ücretlerdeki düşüşten kaynaklandığına dikkat çekti. Büro ayrıca madencilik sektörü kârlılığındaki toparlanmayı ve ekipman üreticilerinin kârlarındaki hızlı artışı da işaret etti.

Kârlarda devam eden büyüme, sanayi üretimindeki toparlanma ve yavaşlayan üretici fiyat deflasyonu ile birlikte gerçekleşiyor. Ancak bu ivme, eğer sürpriz bir şekilde güçlü gerçekleşen ihracat artışı yavaşlar ya da tüketim talebi güçlü bir şekilde büyümezse etkisini kaybedebilir.

Hükümet ekonomisti Zhu Hond, yaptığı açıklamada, "Şirket kârlarında devam eden ve istikrarlı bir seyir izleyen büyüme, karmaşık ve değişen iç ve uluslararası ortamdan dolayı baskı altında kalmaya devam edecek" dedi.