Bloomberg HT Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "TC-ANK" adlı uçağı 3. Havalimanı'na indi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "TC-ANK" adlı uçağı 3. Havalimanı'na indi

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" adlı uçak, yeni İstanbul havalimanına ilk inişi gerçekleştirdi

Giriş: 21 Haziran 2018, Perşembe 21:01
Güncelleme: 21 Haziran 2018, Perşembe 21:01

Kahramanmaraş ve Gaziantep'teki programlarının ardından İstanbul'a hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" uçağı, İstanbul Yeni Havalimanı'na saat 20.30'da iniş yaptı.

"TC-ANK" uçağı, 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde yapılan ve tüm işlemleri tamamlanan birinci piste indi. Erdoğan'ın, uçağın inişi sırasında kokpitte yer aldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, pilotlar, hostesler, hostlar, havalimanı işçileri karşıladı. Erdoğan, daha sonra tören mangasını selamladı.

Havalimanında bekleyen itfaiye takımı, ilk kez iniş yapması sebebiyle Erdoğan'ın uçağını bir havacılık geleneği olan su takı ile karşıladı. Uçak daha sonra su püskürten bu iki itfaiye aracının arasından geçti.

Erdoğan, "Dünyada muhteşem havalimanını inşa etmenin onuru içerisindeyiz. Bu akşam ki hem bir denetleme hem de bir ortak yayına girmenin gayreti ile bu adımı attık. Emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum. Muhteşem bir esere sahip olduk. Ben milletimiz için, ülkemiz için, havalimanımızın hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum." dedi.