Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, "Irak'ın Yeniden İmarı İçin Türkiye-Irak İnşaat Forumu" düzenlendi. DEİK Türkiye - Irak İş Konseyi Başkanı Emin Taha Bloomberg HT'ye forumun Irak'ın yeniden inşası için düzenenen bir toplantı olduğunu belirterek "Irak Cumhurbaşkanı'yla da görüştük. Türk müteahhitlerin ödelemelerinin yapılması için tüm adımların atılacağı sözünü verdi." dedi.

1 milyar dolar civarında bir alacakları olduğunu belirten Taha kısmı ödemelerin yapıldığını, sonrasında bu ödemelerin hızlanacağı sözünü aldıklarını bildirdi.

Taha ziyaretin önemine vurgu yaparak özellikle 17 Şubat'ta çifte gümrükleme tarifesinin iptal edilmesinin çok olumlu etkileri olacağını söyledi. Taha, "ticaretin önündeki en büyük engel çifte gümrük uygulamasıydı. Şu an Irak'a sattığımız mallarda o tarih öncesine göre yüzde 50 - 60 oranında bir fiyat düşüşü söz konusu oldu ve mallarımızın Irak piyasalarına daha da hızlı varmasına yol açtı " ifadelerini kullandı. Taha bu anlamda bu sene geçen seneye göre yaklaşık 20 - 25 oranında ihracat artışı beklediklerini söyledi.