Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, küresel büyüme endişeleri ve devam eden ticaret gerginliğinin güvenli varlık talebini canlandırmasıyla ABD Hazine tahvilleriyle birlikte tırmandı.

Traderların ticaret savaşının dünya ekonomisine faturasını hesaplamasıyla ABD hisse senedi vadeli kontratları düşerken Avustralya ve Yeni Zelanda tahvil faizleri yeni dip seviyelerini gördü.

Doların on önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükselişle kazançlarını üçüncü güne taşıdı.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 3 baz puan azalarak yüzde 2.24 ile Eylül 2017'den beri en düşük seviyesini gördü. 10 yıllıkların faizi Saı günü 5 bp azalmıştı. ABD tahvillerinde getiri eğrisinin bir kısmı Çarşamba günü daha fazla tersine dönerek resesyonun eli kulağında olduğuna dair endişeleri yansıttı.

ABD – Çin ticaret gerginliği, Pekin'deki haberlerin Asya ekonomisinin Washington ile mücadelesinde değerli madenler üzerindeki üstünlüğünü kullanmaya hazırlandığını işaret etmesiyle daha da kötüleşmeye hazırlanıyor.

Dolar/yen paritesi erken işlemlerde yüzde 0.2 düşmesinin ardından TSİ 09:02'de yüzde 0.11 ekside 109.26 seviyesinden işlem gördü.