Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.74 civarında yatay seyir izleyen Dolar/TL yeni güne de bu civarda başladı. Kur daha sonra yönünü yukarı çevirdi. Euro bu sabah 6.38 - 6.39, sepet kur 6.06 - 6.08 bandında seyrediyor.

Yurt içinde bu akşam saatlerinde kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin not kararını açıklaması bekleniyor. Moody's Haziran ayında Türkiye'nin kredi notunu Ba3'ten B1'e indirmişti. ABD'de bugün açıklanacak Kasım ayı tarım dışı istihdam verisi dolardaki hareket açısından önemli olacak. Çarşamba günü beklentiden düşük gelen özel sektör istihdam verisi sonrası tarım dışı istihdamın 185 bin artması bekleniyor.

Yurft içi piyasalarda dikkatler gelecek haftaki TCMB Para Politikası Kurulu Toplantısı'na çevrilmiş durumda. Özellikle enflasyon rakamlarının beklentiden daha iyi gerçekleşmesi Merkez Bankası'nın faiz indirimine gidebileceği beklentilerini güçlendirdi. Bankanın 100 - 200 baz puanlık faiz indirimi yapabileceği beklentisi var.

Ünlü Menkul Değerler ABD’de gelecek hafta Türkiye ile ilgili bir tasarının Senato’ya gelme ihtimali, TCMB’den faiz indirimi beklentisi,
TL açısından kritik direnç seviyelerine (5,71-5,73) yakın olunması gibi sebeplerin kurda aşağı yönlü anlamlı bir hareket oluşmasına izin vermediğini belirtti.