Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Geçen hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyerek 7 seviyesinin üzerine tırmanan Dolar/TL kuru rekor tazelemişti. Kur, yeni haftaya yükselişini sürdürerek başladı.

Dolar/TL kuru TSİ 16:20'de yaklaşık yüzde 0.50 artıda 7.31'li seviyelerden işlem gördü. Geçen hafta yaklaşık yüzde 5 gerileyen Türk Lirası, Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa parası arasında dolar karşısında en fazla değer kaybeden para oldu.

Haftaya kazançlar ve kayıplar arasında dalgalı bir seyir izleyerek başlayan dolar/TL, TSİ 19:29'da 7.24 seviyesini gördükten sonra TSİ 20:48'de 7.28 seviyelerine geldi.

Ayrıca TL, yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 18 gerilerken dolar karşısında en fazla değer kaybeden üçüncü para oldu. Brezilya Reali yüzde 24 ile ilk sırada, Güney Afrika Randı ise ikinci sırada geliyor.

Kur, bir aylık suskunluk döneminin ardından Temmuz sonunda dar bandını kırdı ve Kurban Bayramı sonrasında hareketlenerek 7 seviyesini aştı.

Geçen hafta başlarında yurt dışı swap piyasalarında Türk Lirası'nın faizi yüzde 1,000'i aşmasının ardından normal seviyelere gerilemişti.

Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi güne düşüşle başlamasının ardından yön değiştirdi. Gösterge endeks yüzde 0.70 artıda 1,068 puana yükseldi.