Draghi'nin konuşmasında dikkatler "varlık alımları"nda olacak
-
Draghi'nin AMB'nin Perşembe günü politika kararlarını açıklaması sonrası gerçekleştireceği konuşmasında dikkatler varlık alımlarının azaltılması konusu üzerinde olacak
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, uzun bir süreden bu yana beklenen konuşmasını Perşembe günü bankanın faiz kararı ardından gerçekleştirecek.
Konu hakkında bilgi sahibi kişilere göre AMB Başkanı, Yönetim Kurulu'nun varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin çeşitli senaryoları görmesinin ardından Çarşamba günü teşvik programının geleceğine yönelik münazara başlattı.
Draghi, düşük enflasyon endişeleri ve piyasanın teşvik politikasındaki herhangi bir değişiklik işaretinden olumsuz etkilenmesine yönelik kaygıların etkisiyle konu hakkındaki tartışmayı aylardır erteliyordu.
Şimdi ise geç karar alınmasının yatırımcıları ürkütebileceği riskinin artmasıyla birlikte dikkatler, atılacak adımların kademeli olacağını taahhüt ederken parasal genişlemeyi azaltmanın bir yolunu bulmaya odaklandı.
Politika normalleştirmesine ilişkin tartışmalara başlarken AMB Başkanı, Temmuz'da sonbaharı işaret etmişi. Buna karşın bir sonraki adıma dair resmi bir açıklama Ekim ayı toplantısından önce gelmeyebilir.