Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Japon girişim sermayesi SBI Holdings Inc. ve internet sağlayıcı GMO Internet Inc., sektörde dikkatlerin yoğunlaştığı yeni nokta Rockdale, Teksas'ta bulunan dünyanın en büyük kripto madeninde Bitcoin çıkarmaya başlayacak.

Konuya yakın kaynaklara göre iki şirket, Northern Bitcoin AG'ye bağlı Whinstone Inc. ile gelecek aylarda Alman şirketin tesislerinde kripto para aktarım işlemleri yapmak üzere prensip anlaşmasına vardı.

Kaynaklar SBI Holdings'e bağlı SBI Crypto ile GMO'ya kapasite ayırmanın Nothern Bitcoin'in büyük ve sektörü yakından takip eden daha fazla yatırımcıyı çekmesinde faydalı olabileceğini belirtti. Northern Bitcoin, GMO ve SBI sözcüleri konuyla ilgili yorum yapmadı.

Geçen yıllarda rotasını kendi kendine Bitcoin madenciliği yapmaktan büyük yatırımcılar için planlama ve faaliyette bulunmaya çeviren Nothern Bitcoin, büyük yatırımcıları sert fiyat dalgalarından da koruyor. Aynı zaman büyük leasing kontratları şirketin gelir ve karını artırıyor.

Frankfurt merkezli şirket geçen ay yaptığı açıklamada Rockdale veri merkezinin faaliyete başladığı zaman ilk kapasitesinin 300 megavat olacağını ve yıl sonuna kadar 1 gigavata ulaşacağını belirtmişti. Söz konusu rakam, mevcut durumda dünyanın en büyüğü olan Çin'deki Bitmain Technologies Ltd. tarafından işletilen kripto madeninin kapasitesinin üç katından fazla.