Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, ABD'de ham petrol üretiminin iki yılın zirvesine tırmandıması ve Çin'deki rafine faaliyetinin yavaşlamasıyla üçüncü haftalık kaybına yöneldi. Gelişimeler dünyanın en önemli iki petrol tüketicisinin, OPEC'in küresel arz fazlasını giderme çabalarını bozabileceğinin sinyalini veriyor.

New York'ta işlem gören petrol vadeli kontratlar bu hafta yüzde 3.7 geriledi. ABD üretimi, Çarşamba günkü açıklamaya göre Haziran ayından beri görülen en güçlü haftalık yükselişini kaydederek Eylül ayından bu yana stoklardaki en sert düşüşü dengeledi. Çin'de petrol işleme Temmuz'da üç yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Nymex'te işlem gören Eylül vadeli WTI petrol kontratları, Hong Kong saatiyle 12:00'da varil başına 5 cent ekside 47.04 dolardan işlem gördü. Toplam hacim 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 32 altında gerçekleşti.

Londra'da işlem gören Ekim vadeli Brent petrol kontratları 5 cent gerileyerek varil başına 50.98 dolardan alıcı buldu. Petrolün fiyatı bu hafta yüzde 2.2 geriledi. Brent petrol WTI'ya göre 3.80 dolar primli seyrediyor.