Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol, iki ayın en büyük düşüşünü sergilemesinin ardından varil başına 56 dolara yakın seyretti. ABD'de benzin stokları beklentinin üzerinde artarak ham petrol stoklarındaki üçüncü haftalık düşüşü telafi etti. 

Petrol vadelileri, Çarşamba günü yüzde 2.9 ile 6 Ekim'den bu yana olan en büyük günlük düşüşü gerçekleştirmesinin ardından New York'ta yüzde 0.3 yükseldi. Petrol üretimi, rekor seviyeye ulaştı. 

Petrol, Eylül ayının başından bu yana yaklaşık yüzde 19 yükseldi ve arz kısıtlamalarının süresi 2018'in sonuna kadar uzatılırken ikinci yıllık kazancına yöneldi.

Sydney'de CMC Markets başstratejisti Michael McCarthy, "Benzin stoklarındaki artış ve bunun yakın dönemde arıtıcıların talebine olacak etkisi, piyasaya baskı yaptı" dedi ve "Dikkatler, özellikle ABD olmak üzere yeniden arza çevrildi. OPEC anlaşması şimdilik yoluna girdi" diye konuştu. 

Ocak vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), NYMEX piyasasında Hong Kong saatiyle 11:25'te 19 sent yükseldi ve varil başına 56.15 dolarda seyretti. Toplam işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 13 aşağısındaydı. Fiyatlar, Çarşamba günü 1.66 dolar düşerek 55.96 dolara inmişti.