Erdoğan: (FETÖ) Bildikleriniz varsa ihbar edin gerekeni yapalım
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingte halka hitap etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde halka hitap etti.
Erdoğan, "Terör 14 yaşındaki bir çocğu intihar bombacısı olarak kullanıp kına gecesinde kan akıttı. Bu saldırıda 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. Saldırı, öylesine vahşi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Bu saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum" dedi.
"İDAM ÖNÜME GELİRSE ONAYLARIM"
Akıttıkları kanda boğulacaklardır. (İdam sloganları üzerine) Milletim idam istiyor değil mi, bu konuda düşüncemi söyledim. Bu konuda kararı verecek olanlar milletvekilleridir. Bunu müzakare etmeliler ve ondan sonra bu kararı vermeli, karar önüme geldiğinde de ben bu kararı onaylarım. Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54... Bunca insanımız öldürülecek, öldürülenler elini kolunu sallayarak gezecek veya cezaevlerinde beslenecek. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam cezası hala var. Türkiye, terör örgütlerinin hiçbirine teslim olmamıştır.