Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Fed/Dudley: Enflasyonun Fed'in hedefine ulaşması zaman alacak

Fed/Dudley: Enflasyonun Fed'in hedefine ulaşması zaman alacak

  • New York Fed Başkanı Dudley, enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine doğru yükseleceğini kaydetti

Giriş: 10 Ağustos 2017, Perşembe 17:02
Güncelleme: 11 Ağustos 2017, Cuma 10:12

New York Fed Başkanı William Dudley, New York'ta yaptığı konuşmada, ABd ekonomisi, işgücü piyasası ve fiyat baskılaına ilişkin genel anlamda olumlu görüşler sarfetse de, enflasyonun Fed'in yüzde 2 olan hedefine ulaşmasının zaman alacağını söyledi.

Dudley, "Bizim görünümümüz, işgücü piyasasının daha da güçlenmesi ve enflasyonun orta vadede hedefimiz olan yüzde 2'ye yükselmesi ile birlikte, ılımlı büyüme trendinin süreceği beklentisini işaret ediyor," dedi.

Dudley, enflasyonun orta vadede, sıkılaşan işgücü piyasası ve süregelen büyümeye bağlı olarak yüzde 2 hedefine doğru yükseleceğini kaydetti.

Dudley, "Görünümümüzde, işgücü piyasasının biraz daha güçlenmesiyle birlikte ılımlı büyüme trendinin devam etmesi bekleniyor" diye konuştu.

New York Fed'de Perşembe günü bölgesel ekonomiye ilişkin basın açıklamasında bulunan Dudley, "Kriz sonrası büyüme, yıllık GSYİH büyümesinin 2009 ortalarından bu yana ortalama sadece yüzde 2.1 seviyesinde olmasıyla birlikte, göreceli olarak yavaş zayıf bir tempoda gerçekleşiyor" ifadesini kullandı.

Dudley, ücretlerdeki cansız büyümenin verimlilikteki durgunluğu işaret ettiğini soyledi.

Dudley ayrıca, ABD'deki enflasyonun orta vadede, hedeflenen yüzde 2 seviyesine çıkmasını beklediğini ifade etti ve ekledi, "Enflasyonun bu seviyeye ulaşması zaman alacak".

New York Fed Başkanı, ülke çapında gelir eşitsizliği ve istihdam konularında endişelerin arttığına dair uyarıda bulunarak, eşitsizliğin arkasında küreselleşme ve teknolojinin olduğunu ifade etti.

Doların son günlerdeki değer kaybı üzerine değerlendirmelerde bulunan Dudley, zayıflayan doların ithalat fiyatlarının artmasına yol açıp, enflasyonu artıracağını savundu.