Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünya genelinde fintech girişimlerinin aldığı erken aşama yatırım tutarı her geçen gün artıyor. Son olarak kamuya açık olarak paylaşılan kaynaklardan derlenen FinTechStartups.co temmuz ayı raporunda yer alan verilere göre, dünya genelinde fintech girişimlerinin aldığı toplam erken aşama yatırım 4 milyar dolarak dayandı. Söz konusu tutara 127 ayrı sözleşmede ulaşıldı. Rapora göre, ölçeklenme aşamasındaki şirketler ise özel sermayelerden 9 sözleşmede 385 milyon dolar topladı. ICO yani Initial Coin Offering yoluyla yatırım toplayan 22 fintech girişiminin toplamda oluşturduğu sermaye ise 280 milyon dolar olarak belirlendi.

ASLAN PAYI FİNANSMAN ALANINDA

Yatırımların hangi alanlara göre yapıldığına bakıldığında ise aslan payını 2 milyar 370 milyon dolar ile finansman alanının aldığı görülüyor. Bunu 423 milyon dolar ile ticaret ve yatırım, 390 milyon dolar ile ödeme ve 371 milyon dolar ile insurtech izliyor. 

Erken aşama yatırım rakamının 4 milyar dolara dayanmasının başlıca nedeni ise Çin merkezli varlık yönetimi girişimi JD Finance’ın aldığı 1 milyar 940 milyon dolarlık B Serisi yatırım. Rapora göre, temmuz ayının 100 milyon dolar üstü “mega yatırımları” ise 145 milyon dolar ile Applied Data Finance, 140 milyon dolar ile Gusto, 120 milyon dolar ile Snowball Finance ve 100 milyon odlar ile Flywire.