Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

FinTech Istanbul'un kurucu ortaklarından Prof. Dr. Selim Yazıcı, Türkiye’de fintech startup yatırımlarının 2017 yılında 28 milyon dolar olduğunu, bu rakamın, tüm girişim eko sistemine yapılan yatırımların yüzde 15’ini oluşturduğunu söyledi. Busines HT dijital canlı yayınında Fintech programında konuşan Yazıcı, Türkiye’de fintech şirketleri üzerinden 15-20 milyar dolarlık bir işlem hacminin geçtiğini belirtti.

“KURUMSAL YATIRIMCILAR ÖNE ÇIKIYOR”

“Fintech dünyasında son dönmede kurumsal yatırımcıların öne çıktığını görüyoruz” diyen Yazıcı şöyle devam etti: “Fintechler Türkiye’de son 5 yıldır potansiyel içeriyor. Bunu zaten yatımlardan aldığı paydan da görmek mümkün. Burada bankalardan boşta kalan alanı fintech startupları doldurmaya başlıyor. Finans ile ilgili hayatımıza dokunan tüm noktaları fintechlerin doldurması mümkün.”

“REKABET DEVLET TARAFINDAN DSTEKLENMELİ”

Artık “Türkiye fintech konusunda bir cazibe merkezi olup abilecek mi” konusunun tartışılması gerektiğine vurgu yapan Selim Yazıcı, “Artık bunu tartışmamız gerekiyor. Çünkü rekabet artık dünyada bu konu üzerine dönmekte” dedi. Rekabetin devlet tarafından biraz destelenmesi gerektiğinin de altını çizen Yazıcı şöyle devam etti: “Abu Dabi, Bahreyn, Singapur gibi bizim doğumuzda kalan ülkelerin kendi kalkınma ajansları aracılığıyla fintech yatırımları yaptıklarını görüyoruz.”

Yazıcı, 2018 yılının ilk 6 ayında dünyada fintechlerin 26 milyar dolar yatırım aldığını sözlerine ekledi.