Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün arz talep dengesinin düzelmesinin en az bir veya bir buçuk sene sonra olacağını belirtti.

Bloomberg HT’ye konuk olan Yenigün Türkiye’yi değerlendirirken Avrupa ve ABD’den ayırmamız gerektiğini, Türkiye’de vergilerin çok yüksek olmasından kaynaklı arz azalsa bile fiyat artışı yapamadıklarını söyledi.

Yenigün’ün konuşmasında öne çıkan detaylar şöyle:

“Araç satın almak isteyenlerin belli sınırları var. Dünya ve Türkiye’yi ayırmamız lazım bu noktada. Dünyada belli bir noktada artış yapabiliyorsunuz ancak Türkiye’de yapamıyorsunuz çünkü çok yoğun bir vergi ile yaşıyoruz. Araç fiyatlarının çok çok üzerinde vergi var. Bizim arttırdığımız bir bayiye araç satış fiyatı üzerine gelecek olan oranların yüksek olması ile müşteriye misli ile yansıyor. Dolayısıyla Türkiye’de bir sıkışıklık yaşıyoruz. Avrupa’da ve ABD’de arzı azalttığınız zaman talepte yükseldikçe fiyatlar artar. Ama maliyetlerde de bir artış var artık. Dünya çok enteresan bir zamandan geçiyor ciddi bir talep var , arz da ise kapasite problemi değil tedarik sisteminden dolayı bir sıkıntıya yakalanmış durumdayız. Tedarik sorunu çözülse bile arz-talep dengesi 1-1.5 yılı bulacaktır. Yani önümüzdeki yıl iyi şeyler olsa bile, talep ve arz arasındaki farkı hala korunacağına inanıyorum”.