G-7 zirvesi nihai bildirisinde öne çıkan 6 başlık
-
İngiltere Cornwall'da dünyanın en gelişmiş 7 ülkesinin liderini bir araya getiren G-7 zirvesinde koronavirüsle mücadeleden Çin ile ilişkilere kadar birçok konu ele alındı. Bloomberg'in elde ettiği nihai bildiriye göre 7 zengin ülke 1 milyar doz ekstra koronavirüs aşısının dağıtılmasında anlaşmaya vardı. Bildiride Çin, Rusya, kurumlar vergisi, elektrikli araçlara geçiş ve iklim değişikliğinin finansmanına yönelik konular da öne çıktı.
İngiltere'de düzenlenen G-7 zirvesinin nihai bildirisinde koronavirüs ile mücadele başlığı öne çıkarken, kurumlar vergisinden Çin ile ilişkilere kadar birçok kritik alan da yer aldı.
Bloomberg'in edindiği nihai bildirinin en önemli başlıklarından birisi G-7'nin gelecek yıl için 1 milyar dozluk ekstra aşı taahhüdü oldu.
İşte küresel kamuoyunun yakından takip ettiği G-7 zirvesinin nihai bildirisinde öne çıkan 6 başlık
Koronavirüs
G-7 zirvesinde koronavirüsle mücadele, gündemin ilk sıralarında yer alan başlıklardan oldu. Nihai bildiriye göre G-7 ülkeleri gelecek yıl 1 milyar doz ekstra aşı temini taahhüdünde bulundu. Böylelikle 7 ülkenin pandeminin başından bu yana aşı taahhüdünün 2 milyar doz olduğuna vurgu yapıldı.
Bildiride virüsün kaynağına yönelik Çin'i işaret eden iddiaların da gündeme geldiği görüldü. Buna göre bildiride bu konuda uzmanların raporlarında tavsiye ettiği üzere Çin'de Kovid-19'un kaynaklarının araştırılmasında zamanlı, şeffaf, bilimsel temelde faz-2 araştırması çağrısında bulunuldu.