Bloomberg HT Haberler Getir'den küresel iş gücünü azaltma kararı
HABERLER

Getir'den küresel iş gücünü azaltma kararı

  • Türk hızlı ticaret platformu Getir, faaliyet gösterdiği çoğu pazarda hızlı teslimat hizmetlerinin sıkıntıya girmesi üzerine küresel iş gücünün yüzde 10'dan fazlasını azaltma kararı aldı.

Giriş: 22 Ağustos 2023, Salı 12:48
Güncelleme: 22 Ağustos 2023, Salı 13:15

İstanbul merkezli Getir salı günü yaptığı açıklamada, toplamda yaklaşık 2 bin 500 çalışanın işten çıkarılacağını ve şirketin Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’de faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu.

Sektör genelinde, bozulabilir gıdalardan doğum kontrolüne kadar her şeyin ultra hızlı teslimatını vaat eden şirketler maliyetleri düşürmeye ve konsolide olmaya başladı. Bunda Kovid-19 salgını sırasında sektöre para akıtan yatırımcıların kârlılığa giden yol konusunda net bir patika talep etmeleri etkili oluyor.

Mart 2022’de 11,8 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip olan Getir’deki tenkisat kararı, şirketin bu yılın başlarında Fransa, İtalya, Portekiz ve İspanya bölümlerini kapatmasının ardından geldi.

İşten çıkarmalarla ilgili bazı ayrıntılar pazartesi günü Insider tarafından yayımlanmıştı. Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Getir’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Nazım Salur, Temmuz ayında tüm çalışanların katıldığı bir toplantıda, tek kârlı birimlerinin Türkiye pazarı olduğunu söyledi.

Öte yandan Getir'den yapılan basın açıklamasında şirketin operasyonel verimliliğini artırmak adına global organizasyonunu yeniden yapılandırma kararı aldığı belirtildi.