Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc.'e göre traderların ABD seçim sonucunun gecikmesinin piyasaları altüst edebileceği yönündeki beklentilerini azaltması gerekiyor.

Goldman ekonomistleri Michael Cahill ve Alec Phillips'in kaleme aldığı Perşembe günkü notta, seçim sonucunun gecikmesinin "kuyruk riski" oluşturmasına karşın, erken sonuçlar, seçmen katılım oranı, ülke ve eyalet seviyesindeki verilerin yatırımcılara seçim akşamı kazananı belirlemede yeterli bilgiyi sağlayacağı belirtildi.

Notta, "Seçim akşamı sonuçları hızlıca rapor eden eyaletlerden piyasanın seçimin muhtemel galibini görmek için yeterli bilgi gelecekmiş gibi görünüyor." dendi.

Birçok yatırımcının dikkati risk kaynağı olarak Kasım seçimlerine dönüyor. Seçimden tartışmalı bir sonuç çıkması ya da sonuçların gecikmesi ihtimaline karşı hedge maliyeti giderek artıyor. Hisse senedi piyasasında bir gösterge rekor pahalılıkta bir olay riskini işaret ediyor. Rekor seviyede oyun günlerce sayılmayacağı yönündeki beklenti traderların en büyük korkuları arasında yer alıyor.

Goldman, Döviz opsiyonlarında fiyatlanan yüksek seviyedeki belirsizliğin, 2016 seçiminde bazı paritelerde görülen aşırı hareketlerden kaynaklı "kas hafızası" olabileceğini belirtti. Notta, Kovid-19 pandemisinden kaynaklı belirsiz büyüme görünümünün, bu seçimin piyasaların yönü açısından daha az belirleyici olacağı anlamına geldiğinin altı çizildi.