Bloomberg HT Tarım Gübre şirketlerinden indirim açıklamaları gelmeye başladı
TARİM

Gübre şirketlerinden indirim açıklamaları gelmeye başladı

  • Kurdaki geri çekilmenin ardından gübre şirketlerinden farklı oranlarda indirim açıklamaları gelmeye başladı.

Giriş: 23 Aralık 2021, Perşembe 12:45
Güncelleme: 24 Aralık 2021, Cuma 10:32

İRFAN DONAT

Son 1 yılda, çeşidine göre değişmekle birlikte gübre fiyatlarına gelen yüzde 236-441 oranındaki zamların ardından gözler, kurdaki geri çekilme ile birlikte gübre fiyatlarına çevrildi.

Gübre şirketlerinden gübre fiyatlarında yaptıkları indirimlere yönelik açıklamalar gelmeye başladı.

Yıldızlar Yatırım Holding çatısı altında faaliyet gösteren İstanbul Gübre Sanayii AŞ. (İGSAŞ) dövizdeki düşüşün ardından gübre fiyatlarında indirim yaptığını açıkladı.

Kompoze gübre ürünlerinde indirim yaklaşık yüzde 16,5 olurken, ürede ise yaklaşık yüzde 20 oranında indirim yapıldı.

Yıldırım Şirketler Grubu iştiraki Gemlik Gübre ise CAN %26 gübresinde yüzde 54 indirim yaparak, ton başına yeni fiyatı 7,425 TL olarak belirledi.

Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş (BAĞFAŞ) ise ton fiyatı 8,850 TL olan CAN gübresinde yüzde 18,2 indirim yaparak fiyatı 7,240 TL'ye çekti.

BAĞFAŞ, tonu 9,675 TL olan amonyum sülfat fiyatında ise yüzde 26 indirim yaparak fiyatı 7,165 TL seviyesine düşürdü.

Tekfen Holding çatısı altındaki Toros Gübre'den yapılan açıklamada ise "Toros Gübre, günlük olarak piyasa fiyatlarına paralel şekilde fiyatlarını ayarlıyor. Kur ve maliyet bazlı hesaplamalar sonrası tüm gübre çeşitlerinde ortalama yüzde 20-25 oranında indirimler söz konusu" denildi.