Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sakarya'da kanser hastası 50 çocuk, bir derneğin hediye ettiği bayramlık giysilerini ve harçlıklarından artırdıkları 50 lirayı depremzede çocuklara bağışladı.

Sakarya'da faaliyet gösteren Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneğine (KANSERDER) kayıtlı 50 hasta çocuk, dernek yöneticilerinin koordinesiyle, harçlıklarından artırdıkları 1'er lira ve derneğin gönüllü üyeleri tarafından kendileri için örülen kazak, patik, bere ve kaşkoldan oluşan bayramlıklarını deprem felaketini yaşayan Vanlı çocuklara gönderme kararı aldı.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan KANSERDER Başkanı Nihal Akar, 17 Ağustos 1999'da Sakarya'nın deprem felaketini yaşadığını hatırlatarak, söz konusu depremde kendisinin de çocukları ile enkaz altından çıkarıldığını söyledi.

Van'daki depremzedelerin, bütün acıların yanında bir de soğukla mücadele etmeye çalıştığını vurgulayan Akar, ''Kolay bir durumda değiller. Geçtiğimiz gün derneğimizde hasta yakınlarımızla bir konuşma esnasında 'keşke Van'a gitsek de oradaki arkadaşların elini tutup ısıtabilsek' dedik. Sonra gücümüz yettiğince, çocuklarımızın da görüşünü alarak, çok küçük şeylerle dahi olsa buradan bir şeyler yapmaya karar verdik'' dedi.

Akar, derneğe kayıtlı çocukların, kendilerine verilen kaşkol, bere ve kazakları deprem bölgesindeki çocuklara gönderme fikrini önerdiğini dile getirerek, ''Çocuklar bu konuda istekli davrandı. Bayramlık kıyafetlerin yanında, 50 çocuğumuz 1'er lira harçlığından keserek 50 lira para topladılar. Biz de onların bu anlamlı yardımını Kızılay aracılığıyla bölgeye ulaştıracağız'' dedi.

Yardım kampanyasına katılan çocuklardan 10 yaşındaki Yunus Gür ise ''Biz sobalarımızın yanındayız, ısınıyoruz. Onlar karın altında, annesi, babası ölmüş. Onlara iyilik yapmak istedik. Biz onlara dua ediyoruz, onlar da bizim hastalığımızın iyileşmesi için dua etsinler'' diye konuştu.