Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolaraki yükseliş ve hisse senetlerindeki düşüşle New York'ta ham petrol fiyatları geriledi. Emtia, böylece 2 yıldan fazla süredeki en büyük aylık performansını geri verdi.

Vadeli kontratlar Japonya'nın para birimi yene müdahalesinin ardından yüzde 1.9 kadar düşüş kaydetti. Avrupalı liderlerin borç kriziyle mücadelesinin süreceği endişesiyle hisse senetleri de 3 ayın zirvesinden düşüşe geçti.

ABD'deki Tradition Energy'de araştırma müdürü olan Addiason Armstrong, "Dolardaki kuvvetlenme ve hisse senedi piyasalarındaki zayıflamayla ham petrol tarafında güçlük yaşanabilir" dedi.

Aralık teslim ham petrolün varil fiyatı 1.44 dolar veya yüzde 1.5 değer kaybederek 91.88 dolar oldu. Vadeli kontratlar bu ay yüzde 16 değerlendi.

ICE Futures Europe'ta Aralık teslim Brent petrol ise 1.16 dolar veya yüzde 1.1'lik değer kaybıyla 108.75 dolardan işlem gördü.

Japonya'nın para bimi yene müdahalesinin ardından para birimi dolar karşısında yüzde 4.9 değer yitirdi. Dolar bugün 16 ana para birimi karşısında yükseldi.