Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borç krizindeki Yunanistan'ın referandum kararının Avrupa'nın kurtarma planını riske atacağına ilişkin endişeleri artırdı, Tokyo Borsası 3. gününde de geriledi ve son 1 ayın en uzun süreli kayıp dönemine işaret etti.

Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Avrupalı bankaların dünkü sert düşüşünün ardından bugün Japon bankalarındaki düşüşe öncülük etti. Nomura Holdings Inc., şirketin son 2 yıldır ilk kez bir çeyrekte zarar açıklamasının ardından yüzde 3.4 geriledi. Mitsui O.S.K. Lines Ltd., kargo oranlarının 5. gününde de düşmesi ve emtia fiyatlarının gerilemesiyle yüzde 5.5 değer kaybetti.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.6 kayıpla 8,694.67 puana geriledi. Endeks son 3 günde yüzde 4 değer kaybederken, geçtiğimiz hafta Avrupa kaynaklı iyimserlikle kaydettiği kazançları da geri iade etti. Topix Endeksi yüzde 1.6 düşüşle 742.10 puana geriledi.

Yunanistan'daki referandumun sonucunun ne olacağını, ancak piyasaların olumsuz bir yanıtı dikkatle izleyeceğini belirten RCM Japan Co.'nun baş yatırım müdürü Kazuyuki Terao, risk duyarlılığının artacağını ve hisselerin son kazançlarını hızlı bir şekilde geri iade edeceğini öngördü.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3 artış kaydetti. New York borsası ise dün yüzde 2.8 gerilemişti. Hisseler dün Yunan başbakanı Yorgo Papandreu'nun AB zirvesinde alınan kurtarma planı kapsamındaki reformların halk oylamasına sunulacağını açıklamasının ardından düşüşe geçti. Referandumun, ülkenin euroda kalıp kalmayacağı sorusuna da yanıt bulması bekleniyor.