Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de şirketlerin beklentilerin üzerinde istihdam artırdığını gösteren raporların etkisiyle ve Fed'in bugünkü toplantısının öncesinde ABD endeks vadelileri değer kazandı.

Bank of America Corp. ve Citigroup Inc., yatırımcıların dikkatlerini Yunanistan'a ve Avrupalı liderlerin kurtarma planı çabalarını artırmasıyla yüzde 2.3'ün üzerinde primlenerek finans sektöründeki yükselişe öncülüj etti. Freeport-McMoRan Copper&Gold Inc. ve Halliburton Co., emtianın değer kazanmasıyla yüzde 2.8 artış kaydetti. MasterCard Inc., kârlarının beklentinin üzerinde gelmesi üzerine yüzde 7.3 yükseldi.

Aralık teslimatlı S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0.5 artışla 1,230.10 puana çıktı. S&P 500 Endeksi haftalık ilk 2 gününde toplamda yüzde 5.2 değer kaybederek, 3 Ekim'den bu yana en sert düşüşüne işaret etti. Dow Jones Endeks Vadelileri ise yüzde 0.3 kazançla 11,718 puana yükseldi.

Yunanistan'daki gelişmelerin ardından piyasalardaki duyarlılığın iyileşmeye başladığını belirten Brown Brothers Harriman&Co.'nun Döviz stratejistlerinden Marc Chandler, bugünkü Fed toplantısında 3. tur tahvil alım programının açıklanacağının kesinlik kazanmadığını, ancak Bernanke'nin bu toplantıda risklere ilişkin bazı açıklamalarda bulunmasının beklendiğini söyledi. Chandler, yine de Fed'in bir noktada tahvil alım programını başlatacağını öngördü.

Dünkü düşüşler, S&P 500'ün 1991'den  bu yana gördüğü en iyi aylık kazancını da azalttı.