Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Neptune Investment Management Ltd., Avrupalı bankaların, hazine kağıtlarından kaynaklanan kayıplarını karşılamaları için gereken miktarın 400 milyar euroyu bulabileceğini söyledi. Bu miktar sektörün öngördüğü rakamın 4 katına denk geliyor.

Londralı yatırım şirketinin analistlerinden Ted Alexander, fonlama ihtiyaçlarının bankaların kazanç ve hisselerini etkilediğini; ancak bu etkinin hisse senedi piyasasındaki kazançları azaltmayacağını söyledi.

Kendi stres testlerini yaptıklarını ve bu testler uyarınca, bankaların rahat bir şekilde karşılaması için gereken miktarın 400 milyar euro olduğunu söyleyen Alexander, "bu, mortgage krizinde belirlenenden daha yüksek bir rakam olsa da, sorun değil" dedi.

Avrupa Bankacılık Otoriteleri 28 Ekim'de Avrupalı bankaların Basel III düzenlemeleri uyarınca artırmaları gereken sermayenin 106 milyar euro olduğunu öngörmüştü. Bölgedeki bankacılık endeksi 2011 yılında Yunanistan'daki mali krizin diğer ülkelere yayılabileceği endişesiyle yüzde 32 değer kaybetti.

Alexander ve Neptune Investment'ın kurucusu Robin Geffen bu hafta piyasalardaki hem kazançlara hem de kayıplara göre pozisyon alınmasına imkan tanıyan bir hisse senedi fonunu piyasaya sürecek. Neptune Global Long/Short Sektörü Fonu,finansal hisselere mevcut fiyatları üzerinden açığa satış imkanı tanıyacak.

Dünya genelinde şirket kazançlarının ve gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik büyümenin hisse senetlerinin görünümünü artıya çevirdiğini belirten Alexander, özellikle temel kaynaklar ve sanayi sektörlerinden yana olduğunu söyledi.

Alexander, "Avrupa'da borç krizinden kaynaklanan yayılma riski olmasına rağmen, dünya genelinde, özellikle gelişen piyasaların gücü oldukça iyi" dedi.