Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası uluslararası ilişkiler bölümü genel direktörü Zhang Tao, Çin'in iç para politikasını revize etmeyeceğini söyledi.

Bugün G20 zirvesi öncesi Fransa'nın Cannes kentinde basın mensuplarına konuşan Zhang, "Çin'in iç para politikasına gelirsek, değiştirmeyeceğiz" dedi.

Çin Başbakanı Wen Jiabao, 25 Ekim'de yaptığı açıklamada, hükümetin ihtiyaç olduğu üzere, ekonomi politikalarında ince ayara gideceğini söylemiş ve bu hafta yaptığı açıklamada, küçük işletmeler için, katma değer ve işletme vergilerinin ödemelerinde eşiğin düşürüleceğini kaydetmişti. China Securities Journal, bankacılık sektöründen ismini vermeyen bir kaynağa dayandırdığı haberde, hükümetin dördüncü çeyrekte "göreceli olarak gevşek" kredi politikasını sürdürebileceğini vurguladı.

Avrupa'da ülke borç kargaşası ve küresel ekonomik görünüm, bu haftaki G20 zirvesinin gündemine öncülük eden konular olurken, Avrupalı liderler, referandum çağrısında bulunduktan sonra, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'dan daha henüz bir haftalık olan kurtarma paketinin koşullarına nasıl uyacağını açıklamasını istiyorlar. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, geçen ay yaptığı açıklamada, krizle mücadele stratejisinde Çin'in daha büyük rol oynaması yaklaşımında olduğunu söylemişti.

Zhang, bugünkü açıklamasında, Çin'in Avrupa piyasasına güvendiğini söyledi ve Çin'in yuanın artan esnekliğine açık olduğunu ve kur rejimini iyileştirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.