Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(A.A) - Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, kemer sıkma politikalarıyla ilgili ülkesinde referanduma gitme kararından vazgeçebileceği mesajını vermesine, G-20 zirvesine katılan liderler ihtiyatlı yaklaştı.

Almanya Başbakanı Angele Merkel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yunanistan'dan açıklama yerine artık icraat beklediğini belirterek, ''Bizim için önemli olan icraat'' ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Atina'nın referandum konusunda tavır değişikliğinin, teyit edilmesi halinde Avrupa ülkeleri tarafından memnunlukla karşılanacağını söyledi.

Yunanistan'dan gelen referandumla ilgili ortak bir açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da Atina'nın geçen hafta Euro Bölgesi borç kriziyle ilgili ilan edilen kurtarma planını kabul etmesi gerektiğini bir kez daha tekrarladı.

Bu arada Sarkozy, düzenlediği basın toplantısında, ''Borsadaki alım satımlarda vergi getirilmesini artık mali açıdan zorunlu, ahlaki açıdan geri dönüşü olmayan bir seçim olarak gördüğünü'' ifade etti.

Söz konusu öneriyi Fransa ve Almanya desteklerken, ABD ve İngiltere şiddetle karşı çıkıyor.