Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçreli Credit Suisse bankası, vergi kaçırdığından şüphelendiği Amerikalı müşterilerinin isimlerini ABD Ulusal Gelir İdaresi'ne (IRS) vereceğini bildirdi.

Credit Suisse antetli ve bankanın yöneticileri Michel Ruffieux ile Stephan Gussman'ın imzalarının bulunduğu 2 Kasım 2011 tarihli mektupta, IRS'nin resmi başvurusunu takiben Amerikalı müşterilerin isimlerini ve hesap bilgilerini IRS'ye vereceği belirtildi.

IRS'nin, ABD ve İsviçre arasındaki vergi anlaşması uyarınca İsviçre Federal Vergi İdaresi'ne (SFTA) isimlerin verilmesi için resmi başvuruda bulunduğu kaydedildi.

IRS'nin, Credit Suisse ile ilişkisini sürdüren Amerikalı paravan şirketlerin sahipleriyle bağlantılı hesaplar konusunda bilgi istediği belirtilen mektupta, IRS'nin resmi talebi üzerine SFTA'nın Credit Suisse'ye hesaplara ilişkin bilgiyi aktarması talimatı verdiği, talimatın hemen yerine getirilmesi gerektiği ifade edildi.

Bankanın söz konusu mektubu kaç Amerikalı müşterisine gönderdiğine ilişkin bilgi verilmezken, IRS'nin 1 Ocak 2002 ve 31 Aralık 2010 arasındaki dönemde Credit Suisse bankasında hesabı bulunan Amerikalıların bilgilerini istediği bildirildi.

Son yıllarda vergi kaçırdığından şüphelenen ABD yönetimi, Credit Suisse dahil çok sayıda İsviçreli bankayla ilgili soruşturma açmıştı.