Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kazakistan'ın başkenti Astana'da uluslararası ulaştırma ve nakliyat konferansı düzenlendi.

Kazakistan Bağımsızlık Sarayında düzenlenen ve 50 ülkeden yaklaşık 650 konuğun katıldığı konferansta Kazakistan Başbakan Yardımcısı Ashet İshekeshev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in mesajını okudu. Nazarbayev, ''hoşgeldiniz'' mesajında Kazakistan'ın Avrupa ile Çin arasında bir köprü vazifesi görmekte olduğunu söyledi.

Güvenilir bir taşıma sistemi oluşturulmasının Asya ve Avrupa'da önemli ve öncelikli bir ulaşım politikası olduğunu ifade eden Nazarbayev, antik çağlardan beri Büyük İpek Yolu'nun Doğu ve Batı'yı birbirine bağlayan önemli bir yol olduğunu ve bu yolun Kazakistan topraklarından geçtiğini ifade etti.

Nazarbayev, Kazakistan'ın bağımsızlığını kazanmasının 20'inci yıldönümünde böylesi bir konferansın düzenlenmiş olmasını önemli gördüğünü kaydetti.

Nazarbayev, bu konferansın tüm Avrasya kıtasındaki uluslararası ticaret ve ekonomik işbirliğini geliştirmeye yönelik ihtiyacı ortaya koyduğunu vurguladı.

Konferans ile birlikte Uluslararası Ulaştırma ve Nakliyat konulu bir de fuar açıldı. Fuarda Kazakistan, Belarus, Rusya, Çin gibi ülkelerin ulaştırma ve nakliyat ürünleri sergilendi.