KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, İtalya Senatosu'nda kemer sıkma tedbirleri için yapılaca oylama öncesi, Yunanistan'da ulusal birlik hükümetinin kurulmasının da desteği ile, iki günlük düşüşün ardından değer kazandı. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisseleri de yukarı yönde hareket etti.

Cartier markasının sahibi Cie. Financiere Richemont SA, yılın ilk yarısında karının, Asya'daki satışların artması ile birlikte hızlı artış göstermesi sonucu yüzde 2.7 değer kazandı. Telecom Italia SpA, üçüncü çeyrek karının beklenenden dha iyi çıkmasının desteği ile yüzde 4 yükseldi. Telefonica SA ise, dokuz yılda ilk kez çeyrek dönem zararı açıklamasının ardından değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 08:39'da 236.85 puana çıktı. Endeks önceki iki seansta, İtalyan tahvillerinin faizlerinin euro dönemi rekor seviyelerine çıkmasının etkisi ile yüzde 2.1 düşmüştü. Aralık vadli Standard & Poor's 500 endeks kontratı yüzde 0.7 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9'luk bir çıkış gerçekleştirdi.

Melbourne'de  IG Markets'ten kurumsal trader Peter Stanhope, "Hisse senedi piyasaları Avrupa konusunda biraz daha rahat görünüyor. Zira haftasonuna girerken, Berlusconi'nin hızlanan gidişi ve Yunanistan'da geçiş hükümeti kurulmasındaki ilerlemeler, küresel anlamda hisse senedi piyasalarını olumlu etkiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

İtalya'da Senato bugün borç azaltmaya yönelik tedbirler paketini oylayacak.

Advertisement