KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley, Çin ekonomisinin yumuşak iniş yapacağını, kazanç büyümesini ve ucuz değerlemeleri gerekçe göstererek, gelişen piyasa hisselerinin önümüzdeki yılın sonunda yüzde 39 yükseleceğini öngördü.

ABD'li aracı kuruluş, önümüzdeki yılda Çin hisselerinin yükseleceğini öngören İsviçre'nin en büyük bankası UBS AG'nin ardından giderek, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin 2012'in sonu itibariyle 976.86 puandan 1,355 puan seviyelerine yükselebileceğini öngördü.

Morgan Stanley'nin gelişen piyasalar ve Asya baş stratejisti Jonathan Garner, enflasyonun da hız kaybedeceğini ve büyümenin yumuşak iniş yapacağı tahmininde bulunarak, hisse senedi piyasasının da daha iyi durumda olacağını söyledi.

MSCI Gelişen Ülkeler Endeksi, Çin'den Endonezya'ya birçok yasa koyucunun faiz artışlarını durdurması ya da faizleri indirmesiyle, 4 Ekim'de kaydetmiş olduğu 2011'in en düşük seviyesinden yüzde 17 oranında ralli yaptı. Gelişen piyasalar endeksi, tahmini kazançların 10.4 katından fiyatlanıyor. Bu rakam MSCI Dünya Endeksi için 12 katı seviyesinde seyrediyor.

Garner, rallinin Ekim'in başlarındaki düşük seviyelerde başlamış olduğunu belirtti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bugün yüzde 0.7 düşüşle 969.74 puana gerileyerek, önceki iki günde kaydetmiş olduğu yüzde 2.4'lük kazanca ara verdi.

Advertisement