KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin kredi notunun teyit edilmesinin, Avrupalı liderlerin borç krizini çözmeye yönelik seçeneklerinin azaldığına ilişkin endişeleri dengelemesiyle, hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri artış kaydetti. İspanyol tahvilleri ise ülkede bugün yapılan tahvil ihalesinde borçlanma maliyetlerinin ikiye katlanmasının ardından geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Endeks daha erken saatlerde yüzde 1'e varan kazançlar elde etmişti. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.4 artış kaydetti. 2 yıllık İspanyol hazine tahvillerinin getirisi 14 baz puan yükselerek yüzde 5.73'e çıktı. Bakır 3 gündür devam eden yükselişine ara verdi ve altın da 1 ayın en düşük seviyesinden sıçradı.

Kredi derecelendirme kuruluşları Standard&Poor's ve Moody's'in, Kongre'nin bütçe kesintilerinde anlaşma sağlayamamasına rağmen, ABD'nin kredi notunu teyit etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Hristiyan Demokratlar Partisi'nin maliye sözcüsü Michael Meister, borç krizinin çözümü için ellerinde mucizevi bir silah olmadığını söyledi.

Küresel hisse senetlerinin değerlemelerine bakıldığında, hepsinin tarihi ortalamalarının altında seyrettiğine dikkat çeken Sidney'deki AMP Capital Investors Ltd.'ın yatırım stratejisi müdürü Shane Oliver, çok çetin ekonomik şartların fiyatlanmış olduğunu söyledi.

Stoxx 600 Endeksi'nde düşen her hisseye karşılık 2 hisse değer kazandı. Maden şirketleri Antofagasta Plc ve Xstrata Plc yüzde 1'er yükselişle maden şirketlerindeki ralliye öncülük etti. Avrupa'nın en büyük ikinci tur operatörü Thomas Cook Group Plc, bankalarla finansman konusunda görüştüğünü açıklamasının ardından yüzde 67 değer kaybetti.

Advertisement