Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Resesyon şansını yüzde 74 olarak gören Lloyds Bank Corporate Markets'e göre, İngiltere'de iş dünyasının ekonomik görünüme yönelik güveni son üç yılın en düşük seviyesine geriledi.

İngiliz şirketlerinin ekonomiye yönelik iyimserliğinin üç ay önceye göre durumunu gösteren endeks, Kasım ayına göre 3 puan düşerek eksi 23 seviyesine indi. Bu veri böylece Aralık ayında, Ocak 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Lloyds ekonomistlerinden Hann-Ju Ho ve Jonathan Thomas, "Sonuçlar, ekonominin yeni yıla, neredyse açık bir şekilde, bir daralmayla başlayacağını işaret ediyor" dedi ve "Bu göstergenin çeyrek dönem GSYİH verisine üç ila dört ay ile öncülük etmesinden dolayı, ekonomik aktivite 2012 yılının ilk çeyreğinde ve ikinci çeyreğin başında zayıflayacağını işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0.6 genişlemesi ve hizmetler sektöründeki üretimin Ekim ayında son altı ayuın en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesi, ekonomik sıçramanın dördüncü çeyreğin başında hız kestiğini işaret ediyor. 6 Ekim'de ekonomiye destek için tahvil alımlarını yeniden başlatan İngiltere Merkez Bankası, Avrupa borç krizinin güveni sarsması ve talebi olumsuz etkilemesi ile birlikte, 2011 yılının son üç ayında durgunluk tahmininde bulunuştu.

Lloyds'a göre, Şirketlerin önümüzdeki 12 ay için faaliyetleri konusundaki algılamalarını gösteren endeks 14 puan düşerek, Aralık ayında 17 seviyesine indi.